gallery/download-ts1574337092

Ik ben Ronal

VV Kismet is een voetbalvereniging met een rijke historie en een sterke eigen identiteit. Met een ledental dat rond de 100?? ligt, is Kismet een gezellige smeltkroes van verschillende culturen geworden. Sinds 2007 is Kismet ook gestart met het opzetten van een jeugdafdeling. Daarbij is in eerste instantie gefocused op meisjesvoetbal.

 

VV Kismet is op 22 februari 1980 opgericht door een groep Hindoestaanse jongeren, die met veel plezier op blote voeten in het Juliana Park voetbalden. Op een gegeven moment werd de groep voelballende jongeren erg groot. Ze waren erg gedreven en enthousiast en wilden daarom aan de KNVB-competitie meedoen. Onder de naam Kismet schreef men zich vervolgens in. Kismet betekent ‘het lot’ in het Hindi.

 

Het eerste veld was aan de Mytylweg achter het FC Utrecht stadion. In 1993 verhuisde V.V Kismet naar haar huidige  plaats. Sindsdien is VV Kismet gevestigd in sportpark Zuilenselaan, aan de Burgemeester Norbruislaan in de wijk Zuilen in Utrecht-West. Naast de verhuizing waren er nog een aantal andere organisatorische veranderingen. In 1995 fuseerde Kismet met Yasamspor tot Kismet-Yasamspor. In 1997 zijn de voetbalverenigingen Kismet en Yasamspor door cultuurverschillen als vrienden uit elkaar gegaan.

 

V.V. Kismet heeft verschillende promoties en degradaties meegemaakt. V.V Kismet beschikt bij aanvang van het seizoen 2009/2010 over seniorenelftallen. Daarnaast is in september 2009 één meisjesteam gestart in de KNVB competitie. In begin bestond Kismet voornamelijk uit Surinaamse leden. Nu is dat meer gevarieerd met Surinaamse, Turkse, Marokkaanse, Afrikaanse en Nederlandse leden. Het grootste deel van de leden is nu van Marokkaanse afkomst.